DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21679790,41%
Isparta
22°

KAPALI

13:05

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

RESİM AÇIKLAMASI
RESİM AÇIKLAMASI
RESİM AÇIKLAMASI
RESİM AÇIKLAMASI
ÇELİK’TEN VALİ BARUŞ’A SİTEM

ÇELİK’TEN VALİ BARUŞ’A SİTEM

ABONE OL
16 Ağustos 2023 16:03
ÇELİK’TEN VALİ BARUŞ’A SİTEM
0

BEĞENDİM

ABONE OL
RESİM AÇIKLAMASI

TİNGADER Genel Başkanı Mehmet Ali Çelik, kendilerine karşı anlam veremediği bir tavır içinde bulunduğunu öne sürdüğü Isparta Valisi Aydın Baruş’a sitemde bulundu.

RESİM AÇIKLAMASI

Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği (TİNGADER) Genel Başkanı, Akdeniz Gazetesi ve www.küreselakdeniz.com’un İmtiyaz Sahibi Mehmet Ali Çelik, Isparta Valisi Aydın Baruş’a sitem dolu bir mektup yazdı.  Vali Baruş’un, Genel Başkanı bulunduğu derneğe ve imtiyaz sahibi olduğu gazetelerine karşı anlam veremediği bir tavır sergilediğini iddia eden Çelik, “Devlet adamlarının görüşmemesi gereken kriminal bir çizgide isek bunu aleni hale getirmelisiniz ve elinizde bulunan bütün kolluk ya da adli kuvvet, kudretlerle gereğini yapmalısınız” dedi.

Mehmet Ali Çelik’in, Isparta Valisi Aydın Baruş’a yazdığı sitem dolu açık mektup şöyle:

SAYIN VALİMİZE AÇIK MEKTUP!

Sayın valimiz, Isparta’ya atandığınız günden bu yana yaptığınız çalışmalar ve hizmetleri yakından takip etmekte ve Küresel Akdeniz İnternet Haber Portalı olarak tüm yerli ya da yabancı kamuoyuna büyük bir özenle sunmaktayız.

Yine haber ailemiz arasına kattığımız ve Isparta’da yayın yapan sayfaları renkli iki gazeteden biri olan Akdeniz Gazetesi’nde de usul ve esaslara uygun olarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

Söz konusu gazetelerimizin imtiyaz sahipliğinin yanı sıra teşkilat çalışmalarını Türkiye’nin 57 ilinde tamamlamış ayrıca yurt dışında da temsilcilikleri bulunan Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği (TİNGADER)’nin genel başkanlığı görevini sürdürmekteyim.

Yeni göreve başlamanız dolayısıyla TİNGADER heyetiyle “Hoş Geldiniz” ziyaretinize gelmemize, daha sonraki günlerde de birkaç konuda oluşturduğumuz diyaloglar karşısında yaptığımız ziyaretlerin iadesini beklerken başta özel kalem müdürünüz olmak üzere sizi etkilediğine inandığımız dâhili ve harici etkenler yüzünden bize karşı olan tavrınızın aleni ve açık bir boyuta ulaştığını görmekten duyduğum üzüntüyü ifade etmek isterim.

1-Size göre “devlet adamlarını görüşmemesi gereken” kriminal bir çizgide isek bunu aleni hale getirmeniz ve elinizde bulunan bütün kolluk ya da adli kuvvet, kudretlerle gereğini yapmalısınız.

2-Tüm gazeteleri ziyaret etme nezaketinde bulunurken henüz yeni kurulmuş Akdeniz Gazetesi’ne gelmemeniz ne anlam ifade etmektedir?

3-TİNGADER olarak Türkiye’nin en büyük meslek kuruluşu olmamıza karşın ki bunu İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğümüzden öğrenebilirsiniz, bunu dahi ziyaret etmemeniz ayrıca talebimize karşın protokol listesinde yer vermemiş olmanızın izahını artık öğrenme hakkımızın olduğunu düşünüyoruz.

4-Yönetim kurulumuzda bulunan değerli ekibimizde Anadolu Ajansı Bölge Müdürü, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü, bakan danışmanı, KKTC Cumhurbaşkanı Danışmanı, Türkiye Sanatçılar Birliği yöneticisi, Emniyet Haber muhabiri, radyo sahipleri gibi çok sayıda basın mensubu olmasına karşın valilik makamının tavrı yine izahtan varestedir.

5-Yazdığımız haberlerden bazıları yalnız Türkiye değil dünya çapında yayımlanmakta, diğer yerel gazeteler lokal bir alana hitap ederken internet sitemiz ve TİNGADER sayfalarımızdaki haberler Türkiye’nin çok sayıda illerinde topluma duyurulmaktadır.

6-Derneğimiz, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğümüzce denetime tabi tutulmuş, yasal olmayan bir takım çalışmaları dolayısıyla kapatılma kararı verdiğimiz bir ilin şikâyeti üzerine uzun süreli inceleme yapılmış, sonuç tarafımıza bilgi verilmemekle beraber yasal olmayan hiçbir durumla karşılaşılmamıştır.

Bu şartlarda takdir edersiniz ki bizlere yapılan haksızlık karşısında muhatap mevkii ya da makam kim olursa olsun doğruluk ve dürüstlükten şaşmadan bilgi ya da belgelerle hak ve hukukumuzu aramak olacaktır.

Bu nedenle bu açık mektubumuzu arz eder, makama saygılarımızı sunarız.

Mehmet Ali Çelik

TİNGADER Genel Başkanı

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    400x250r
    Araç çubuğuna atla